De Wonderwinkel

‘Ik weet niet precies waar, maar ergens in de wereld staat een eigenaardig winkeltje. Dit winkeltje is van meneer Zucht en zijn vogel. Zijn hele leven lang verkoopt hij ‘spullen’. Magische spullen zoals toverballen, magische kastjes, zwevende bollen, lichtjes in de lucht, van alles en nog wat. Meneer Zucht heeft sinds korte tijd Sjors in dienst. Sjors vindt het werken in de winkel niet zo leuk, want meneer Zucht is niet zo aardig voor hem. Sjors poetst de winkel, verkoopt de spullen, nou ja, hij doet eigenlijk alles. Sjors begrijpt niet waarom meneer Zucht zo onaardig is.

Totdat hij op een avond alleen in de winkel is. Hij moet eigenlijk opruimen, maar daar krijgt hij de tijd niet voor. Want de spullen in de winkel zijn niet zomaar ‘spullen’. Ze komen tot leven.. Sjors wordt dikke vrienden met ze, en samen ontrafelen ze het raadsel van de chagrijnige meneer Zucht en zijn vreemde vogel.

‘De Wonderwinkel is een theatervoorstelling met veel verrassingen, magie, fantasierijke poppen en muziek. De kinderen hebben een aandeel in deze voorstelling. Zo helpen ze met het tekenen van een gezicht op het ‘openingstijdenbord’ (whiteboard) van de winkel. Dit getekende gezicht blijkt vervolgens te kunnen spreken en bewegen..
Misschien heeft u tijd om van te voren met de kinderen muziekinstrumenten te maken uit bijvoorbeeld wc-rollen en erwten. Zo kunnen de kinderen “meeschudden” met de muziek. Want zelfs een simpele kruk blijkt in de voorstelling een drumstel te zijn..
Klik op de foto voor een uitvergroting:

Soort voorstelling: Theatervoorstelling

Doelgroep: 4-10 jarigen

Duur: 60 minuten

Benodigde speelruimte: 6 meter breed*, 3 meter diep en 2,5 meter hoog

Opbouwtijd: 3,5 uur

Afbouwtijd: 2 uur

Prijs op aanvraag.

*De breedte van het speelvlak is in (vooraf) overleg te verkleinen.
Tip: als vroege boeker bent u zeker van een voorstelling op uw gewenste datum.