Ga naar de inhoud

Kindertheatervoorstelling ‘Spaghetti van Menetti’

Kindertheater n.a.v. een kinderboek!

Dit is de theatervoorstelling die wij mochten maken op basis van het bekende en veel geprezen kinderboek ‘Spaghetti van Menetti’ van Kees Leibbrandt.

 ‘Menetti is verdwaald. En moe. Hij is helemaal uit Italië komen lopen. En hij heeft ontzettende trek.

Hij komt terecht in het wonderlijke stadje Spriet. Het is niet zomaar een stadje. Het is een zeer eigenaardig stadje. Met bijzondere inwoners.

De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen.

Ook de bomen en de lantaarnpalen. De Sprieten zelf zijn net zo dun. Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen.

Menetti past niet door de deuren in Spriet. Of in de bedjes.

Maar dan krijgt Menetti een fantastisch idee…’

‘Spaghetti van Menetti’ is een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als toen het boek voor het eerst uitkwam.

Het is met veel succes herdrukt in 2008 naar aanleiding van onze kindertheatervoorstelling. Ook is het boek uitgebracht in Japan!

De voorstelling zit vol met liedjes die kinderen al snel mee kunnen zingen. De poppen die meespelen zorgen voor een fantasierijk en humorvol tafereel.

Daarnaast worden de onderwerpen ‘pesten’, ‘overgewicht’ en ‘buitensluiting’ op een subtiele en verantwoorde manier aangeraakt om (in het geval van onderwijssituaties) desgewenst aanleiding te geven tot gespreksstof in de klas. Maar bovenal is het een spannende, humorvolle en fantasierijke voorstelling.

Doelgroep: 3-8 jarigen

Duur: 1 uur

TIP! Wij spelen deze voorstelling ook als poppentheater versie. Neem contact met ons op voor meer informatie of een boeking.