Ga naar de inhoud

Poppenkast op school

Poppenkast op school? Interactief poppentheater op de basisschool. Met muziek en grote klapbekpoppen!

Is een kindertheatervoorstelling niet wat jullie zoeken? Dan zijn onze poppentheatervoorstellingen een uitkomst. Poppentheater op de basisschool geeft een positieve bijdrage aan het plezier van het kind op de basisschool!

Op deze pagina vind je alle poppenkastvoorstellingen die wij op dit moment spelen.

Echte ‘meedoe, zing en dans’ voorstellingen zoals ‘De Spetterende talentenjacht’ of verhalende voorstellingen zoals ‘Mag er een krokodil komen logeren?’. Ook voor de spannende tijd rond Sinterklaas en Kerstmis hebben wij verschillende voorstellingen. Ook maken we, op veler verzoek, speciale nostalgische poppenkastvoorstellingen. Lekker ouderwets, met Jan Klaassen en Katrijn!

Een muzikale en interactieve poppenkastvoorstelling bij jullie op school

In al onze voorstellingen zitten liedjes. Wij maken originele liedjes voor kindertheatervoorstellingen sinds 1992, zowel voor onze producties als voorstellingen van anderen.

Onze poppentheater voorstellingen zijn altijd interactief. De toeschouwers worden dus altijd betrokken bij het verhaal. Zeker voor het publiek uit de onderbouw van de basisschool een must wat ons betreft. Poppenkast op school is altijd een succes!

Onze poppentheaters

We beschikken over verschillende theaters die we mee kunnen nemen naar jullie school. Ze hebben verschillende afmetingen, van klein tot groot, en zijn daarom geschikt voor alle ruimtes die voorhanden zijn.

Vanzelfsprekend zorgen wij dat zowel spraak als muziek uitstekend versterkt zijn, zodat de voorstelling goed te volgen is.

Onze poppentheaters:

Voorprogramma

We spelen altijd een kort voorprogramma voor het poppentheater, voordat de poppenkast voorstelling gaat starten. Zo weet het publiek wie er achter het poppentheater ‘verstopt’ zit. Een ideale ijsbreker!

Onze poppenkast titels:


De Spetterende talentenjacht

De presentator van deze talentenjacht doet zijn best om alles in goede banen te leiden. Maar dat lukt niet altijd… Gelukkig zijn er genoeg artiesten die een wervelend lied brengen die de kinderen vast wel kennen.

Een sprankelende, muzikale voorstelling met veel liedjes. Deze poppenkast op school voorstelling spelen we vaak op een juffendag of meesterdag. Meezingen en swingen voor 2 tot 7 jarigen. Geschikt voor vele gelegenheden. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


Mag er een krokodil komen logeren?

‘Een kleine krokodil is verdrietig. Hij is verdwaald en wil terug naar Afrika, maar hoe? Gelukkig zijn er genoeg dieren die hem willen helpen. Maar dat helpen is nog niet eenvoudig. Kunnen de kinderen ook helpen met de zoektocht?’

Een muzikale voorstelling over verschillende dieren. Ontdekken voor 0 tot 7 jarigen. Deze poppenkast op school voorstelling werkt ontzettend goed voor de jongste groepen op school. Geschikt voor elke gelegenheid. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


De magiër in de lamp

‘Tim vindt in zijn nieuwe kamer een rare lamp. Gek… Hij is net verhuisd en er staat nu al iets in zijn kamer wat hij niet kent. Maar in de lamp blijkt er een bijzondere magiër te wonen. En hij geef Tim, gratis en voor niks, 3 wensen! Wat zou jij doen met 3 wensen?’.

Deze poppenkast op school voorstelling zit vol tovenarij, grappen, interactie en muziek! Geschikt voor elke gelegenheid. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


Een Sinterklaascadeau (Sinterklaasvoorstelling)

‘Ja natuurlijk, Sinterklaas brengt elk jaar cadeaus. Maar hij is toch jarig op 5 december? Krijgt hij zelf wel een cadeau?

Tim wil Sinterklaas wel een cadeau geven. Een zelfgemaakte kalender. Ondanks dat hij niets in zijn schoen heeft gekregen. Tenminste…. Is dat wel echt zo?

Een ideale voorstelling voor de tijd rond Sinterklaas. De voorstelling zit vol sinterklaasliedjes. Heerlijk de sinterklaastijd beleven van 2 – 8 jaar. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


Help! Alle schoenen zijn verdwenen! (Sinterklaasvoorstelling)

‘Sinterklaas schrikt zich een hoedje. Hij komt er bij het schoen vullen achter dat er helemaal geen schoenen meer zijn. En hij doet het zo graag, de schoentjes vullen… Gelukkig is er een kleine, dappere jongen die Sinterklaas te hulp schiet. En wat doet die toverfee toch in de buurt van Sinterklaas…?’

Een ideale voorstelling voor de tijd rond Sinterklaas. De voorstelling zit vol heerlijk sinterklaasliedjes. De poppen nodigen de kinderen uit om mee te zingen. Geschikt voor 2-8 jarigen. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


De Chocoladelettermachine (Sinterklaasvoorstelling)

‘Boem! De pakjesboot is tegen de buik van een walvis aangevaren. Niet expres hoor, nee per ongeluk. Met de walvis is gelukkig niets mis, maar in de boot zijn alle chocoladeletters gebroken. Veel te veel om weer in orde te maken voor pakjesavond. Oh jee, zou dit dan het eerste Sinterklaasfeest zijn zonder die lekkere chocoladeletter..?’.

Een ideale voorstelling voor de tijd rond Sinterklaas. De voorstelling zit vol gezellige Sinterklaasliedjes. De poppen nodigen de kinderen uit om mee te zingen. Deze voorstelling wordt gespeeld vanuit een grote professionele poppenkast compleet met licht en geluid. Geschikt voor 2-8 jarigen. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


Een droom van een kerstboom (kerstvoorstelling)

‘Ergens in Nederland woont Toon. En Toon is niet gewoon. Nee, Toon is een kerstboom. Echt waar! Hij kan praten en zingen, en hij woont in de woonkamer van Guus. Maar Toon wil wel eens iets anders dan alleen maar stil staan tijdens de kerstdagen. Toon wil op avontuur!’

Een sfeervolle kerstvoorstelling voor de spannende dagen voor kerst. Een grote kerstboom speelt de hoofdrol. Ook in deze voorstelling weer volop liedjes!

En…. een echte sneeuwbui voor de kinderen! (In deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van een sneeuwmachine. Deze machine produceert een klein beetje kunstmatige sneeuw van (onschadelijke) schuimvlokjes). Geschikt voor 2-8 jarigen. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


Frosty’s fantastische kerstfeest (kerstvoorstelling)

‘Guus is gek op het kerstfeest. Hij houdt van de gezelligheid, de liedjes, de warme chocolademelk en de versieringen. Maar het allerleukste vindt hij de sneeuw. Maar ja, zo vaak sneeuwt het niet meer in Nederland. Zijn pratende kerstboom, Toon, weet een hele mooie, fantastische oplossing. Willen de kinderen mee helpen?’.

Een sfeervolle kerstvoorstelling voor de spannende dagen voor kerst. In de hoofdrol een prachtige pratende sneeuwpop! Ook in deze voorstelling weer volop eigentijdse kerstliedjes! En…. met sneeuwgarantie!

Geschikt voor 2-8 jarigen. 45 minuten (andere tijdsduur is mogelijk).


Poppentheatervoorstelling ‘Spaghetti van Menetti’

Dit is de poppenkastvoorstelling die wij mochten maken op basis van het bekende en veel geprezen kinderboek ‘Spaghetti van Menetti’ van Kees Leibbrandt.

 ‘Menetti is verdwaald. En moe. Hij is helemaal uit Italië komen lopen. En hij heeft ontzettende trek.

Hij komt terecht in het wonderlijke stadje Spriet. Het is niet zomaar een stadje. Het is een zeer eigenaardig stadje. Met bijzondere inwoners.

De huizen zijn dun, heel erg dun. En niet alleen de huizen.

Ook de bomen en de lantaarnpalen. De Sprieten zelf zijn net zo dun. Ze vinden Menetti maar een vreemde meneer. En Menetti? Die vindt de Sprieten maar rare mensen.

Menetti past niet door de deuren in Spriet. Of in de bedjes.

Maar dan krijgt Menetti een fantastisch idee…’

‘Spaghetti van Menetti’ is een boek dat nu net zo tot de verbeelding spreekt als toen het boek voor het eerst uitkwam.

Het is met veel succes herdrukt in 2008 naar aanleiding van onze kindertheatervoorstelling. Ook is het boek uitgebracht in Japan!

De voorstelling zit vol met liedjes die kinderen al snel mee kunnen zingen. De poppen die meespelen zorgen voor een fantasierijk en humorvol tafereel.

Doelgroep: 3-8 jarigen

Duur: 45 minuten

TIP! Wij spelen deze poppenkast op school voorstelling ook als kindertheater versie.


Poppenkastvoorstelling ‘Piraat gestrand’

We zien een groot, oud piratenschip. Waar zijn we?

Onze piraat is hier gestrand. Alhoewel…. Is het eiland echt onbewoond?

De boot is kapot, en kan niet meer varen. Er zit niets anders op voor onze piraat dan om te zwemmen naar het vaste land. Maar onze piraat is bang voor water.

Hij ontdekt een prachtige staf met een grote edelsteen erop. Maar is die staf niet van een koning? En waar is die koning dan wel? Zou de koning zijn staf terugkrijgen? En wie helpt de piraat met zijn zwemles? Misschien het publiek wel. Als dank geeft de piraat vervolgens ‘piraat-lessen’ aan alle kinderen.

Een piraat met watervrees, een eigenwijze koning zonder kroon, een zeemeermin als zwemjuf en… een hele grote schat!

Piraat gestrand één van onze succesvolste voorstellingen. Hij is grappig, een klein beetje spannend, interactief en vol met aanstekelijke liedjes.

Doelgroep: 4-8 jarigen

Duur: 45 minuten

TIP! Wij spelen deze voorstelling ook als kindertheater versie.


Nostalgische poppenkastvoorstellingen. Lekker ouderwets, met Jan Klaassen en Katrijn!

We maken ook de heerlijk ouderwetse Jan Klaassen en Katrijn voorstellingen. Uiteraard ontbreken de wereldberoemde karakters ‘De agent’, De boef’, ‘De jager’ en nog heel veel meer.

Wij spelen deze voorstellingen niet met klapbekpoppen, maar, zoals het hoort, met ouderwetse poppenkastpoppen. Wel allemaal met liedjes en interactie!

Een greep uit onze titels in dit thema:

Jan Klaassen en de billenbijter

De billenbijter heeft zo’n enorme trek. Hij zou wel een billetje of wat op kunnen. Maar er is al dagen geen billetje te zien. Totdat Jan Klaassen in de buurt is. Grappen en grollen met Jan Klaassen, Katrijn en natuurlijk de billenbijter!

Buiten spelen

Kiko heeft geen zin om buiten te spelen. Er is toch niemand om mee te spelen. Voor de zekerheid neemt hij zijn onzichtbare vriendje mee. Buiten komen ze genoeg vrienden tegen. En iedereen leert Kiko wel een leuk spel én een leuk liedje! Dat vindt Kiko zo leuk, dat hij iedereen de Kiko-dans leert. Het publiek doet natuurlijk ook mee

Verliefd op een heks

Een heks is zo verdrietig. Er is namelijk nooit iemand verliefd op haar. Gelukkig vindt de heks in één van haar toverboeken een recept voor een toverdrank. Ze doet dit drankje in de koffie van Jan Klaassen en Jan Klaassen wordt op slag verliefd op de heks. Als Jan Klaassen thuis komt merkt hij dat hij helemaal niet meer verliefd is op Katrijn. Katrijn komt er achter dat Jan Klaassen betoverd is door de heks. Ze moet snel op zoek naar een toverdrankje die er voor zorgt dat Jan Klaassen weer verliefd wordt op haar. Zal het haar lukken? Een korte voorstelling vol grappen en grollen!

Sprookjesparade

We hebben een aantal sprookjes in de blender gestopt. Een prinses verliest haar gouden bal in de vijver. De gelaarsde kat wil de bal wel voor haar pakken, maar heeft drie wensen. Hij wil uit haar gouden bordje eten, in haar bedje slapen en een zoen. Uiteindelijk stemt de prinses toe, maar probeert er iedere keer onderuit te komen. En die zoen, daar moet ze toch echt niet aan denken. Toch is er wel iemand bereid om de gelaarsde kat te zoenen. En als de betovering verbroken is dan heeft de prinses spijt. Kan ze zijn hart nog winnen?