Pilatus Pas

Pilatus Pas is een oude tovenaar. Elke dag is hij nieuwe toverkunsten aan het uitproberen. Nu heeft hij echter een groot, groen ei gevonden. Zoiets heeft hij nog nooit gezien. Wat zou er uit komen? Pilatus Pas heeft geen idee. Tot zijn verbazing komt uit het ei een vriendelijk draakje. Deze goedgebekte draak wordt al snel dikke vrienden met Pilatus Pas. Helaas heeft Bink de Boef ook zijn oog laten vallen op het draakje. Hij denkt dat er veel geld te verdienen valt op de kermis met het draakje dus hij zal er alles aan doen dit bijzondere dier te stelen…..

In deze magische voorstelling speelt, naast Pilatus Pas (die tijdens de voorstelling voor de nodige toverkunsten zal zorgen), Bink de Boef en vele poppen, Smokie de Draak mee. Dit is iets heel bijzonders. Smokie is namelijk een animatronic, oftewel een ‘robotpop’. Dat wil zeggen dat Smokie in de voorstelling meespeelt zonder dat er een poppenspeler verborgen hoeft te zitten.

Zonder al te veel in (technische) details te treden: Smokie stelt ons in de gelegenheid een zeer attractief karakter mee te laten spelen in onze voorstellingen zonder dat een poppenspeler verborgen hoeft te zitten tijdens de voorstelling. Smokie kan dus op de voorgrond meespelen. Zowel zijn bewegingen (bek, armen, vleugels, kop en zelfs rookpluimen uit zijn neus) als zijn tekst worden van te voren door een poppenspeler geprogrammeerd en ingesproken. Tijdens de voorstelling wordt dit naadloos in de voorstelling toegepast. Dit zorgt voor een magische en sprookjesachtige beleving voor de toeschouwers.

Animatronics worden veel gebruikt in films, maar je komt ze ook tegen in grote pretparken als Disneyland of in onze eigen Efteling.
De techniek van Smokie is ontwikkeld door dezelfde man die ook de bekende auto ‘Kitt’ maakte uit de serie ‘Night Rider’ en de robots uit “Buck Rogers in the 21st Century”. De techniek van Smokie is ook gebruikt in de film ‘Planet of the apes’ uit 2001 van Twentieth Century Fox. Nu dus niet langer voorbehouden aan grote pretparken als Disney of de grote filmstudios, nee, Smokie is gewoon te zien bij u in het theater, op school, uw bedrijf, kortom op elke binnenlocatie waar Theater Fantast geboekt wordt. Uniek in Nederland en België!

Een voorstelling met Smokie zorgt voor een extra sprookjesachtig tintje dat kinderen (maar ook volwassenen) zeker zal aanspreken.

Soort voorstelling: Theatervoorstelling

Doelgroep: 3-10 jarigen

Duur: 75 minuten

Benodigde speelruimte: 6 meter breed, 4 meter diep en 2,5 meter hoog

Opbouwtijd: 4 uur

Afbouwtijd: 2,5 uur

Prijs op aanvraag.

Tip: als vroege boeker bent u zeker van een voorstelling op uw gewenste datum.